4 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Afgelopen week 43 inwoners positief getest

Geplaatst op: 4 februari 2021

Foto ter illustratie

Het aantal besmettingen in Zwartewaterland is wederom gedaald. Tussen 25 en 31 januari werden 42 mensen positief getest. De weken daarvoor lagen de aantallen op 53 en 43.

Burgemeester Bilder kon bij Zwartewater FM geen exacte cijfers per kern noemen. Dit vanwege het datalek bij de GGD, dat tot dusver bekend geen gevolgen heeft (gehad) voor inwoners van Zwartewaterland. In Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis laten zich per 100.000 inwoners minder mensen zich testen dan in de andere gemeenten in IJsselland. Dit kan zijn omdat er minder mensen klachten hebben of omdat de testbereidheid lager ligt. Het is onduidelijk wat de voornaamste reden is.

Verder ging Bilder in op de nieuwe regelgeving voor winkeliers: “Vanaf 10 februari kunnen mensen bij winkels spullen bestellen en afhalen. Daar zijn strenge regels voor. Want het mag niet te druk worden op straat. Mensen bestellen bijvoorbeeld vanuit huis, online of via een telefoontje. Afhaalpunten zijn buiten de winkel en voor afhalen gelden bepaalde tijdsloten. De bestellingen dient u alleen op te halen en er zit minimaal 4 uur tussen bestellen en afhalen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice