8 mei 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Waterlelie voorziet duizenden schaatsers van koek-en-zopie

Geplaatst op: 13 februari 2021

Chocomel en een broodje worst was voor veel schaatsers een welkome versnapering.

Het team van eetcafé De Waterlelie in Belt-Schutsloot oogde vandaag, ondanks de enorme drukte, als een geoliede machine. Kilo’s prei worden naar binnen gebracht voor de erwtensoepproductie, de warme pannen chocomel komen per kruiwagen de tent in en honderden rookworsten worden voorzien van een lekkere klodder mosterd. Voor horecaman Sander Klaver zijn het geweldige dagen. Ondanks dat hij al wekenlang de tent dicht heeft, biedt koek-en-zopie aan de Kleine Belterwiede uitkomst.

Koning Winter is voor het eerst sinds jaren weer eens in Nederland aanbeland. En hij had geen beter moment kunnen kiezen. Midden in deze pandemie smachten de meeste mensen naar een beetje fysieke inspanning en vooral plezier en vertier. Dat merkt ook Klaver. Samen met zijn personeel voorziet hij duizenden schaatsers van een lekker broodje, het langverwachte kopje chocolademelk met slagroom of een verwarmende kop erwtensoep uit eigen keuken. De mensen genieten en steunen de horeca graag op de momenten dat het kan.

Toch verloopt het niet zoals andere jaren. Klaver dient zijn gasten namelijk op afstand te houden. In de Dwarsgracht, bij een horeca-collega, verliep dat volgens handhavers en politie niet naar wens. Mensen hielden geen afstand. Het etablissement aldaar hing een dwangsom van 50.000 euro boven het hoofd.

Sander heeft daar geen last van. De waard had vooraf al de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Hij zette zijn buurman in als ‘verkeersregelaar’ voor de koek-en-zopiekraam. “Die wees iedereen continu op de anderhalve meter. We hadden een lint gespannen voor de tent en m’n buurman liet mensen om de beurt naar één van de verkooptafeltjes schuifelen. Dat verliep super, politie en handhaving zijn langs geweest en alles verliep volgens plan”, vertelt Klaver, die naar eigen zeggen terug kan blikken op een geweldige dag.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice