4 maart 2021 Gebruikers online: 52
Agenda
Active creations

Enkele coronabesmettingen onder bewoners De Schans

Geplaatst op: 19 februari 2021

Twee bewoners hebben het virus onder de leden. (Fotorechten: Google)

(Update) Enkele bewoners van woonzorgcentrum De Schans en de bijbehorende aanleunwoningen zijn positief getest op het coronavirus. Dat laat de overkoepelende zorgorganisatie IJsselheem weten.

“Van een grootschalige uitbraak is geen sprake, op dit moment weten wij van twee mensen dat ze het virus met zich meedragen. Die bewoners zitten in isolatie op hun kamer. Het uitbraakteam van De Schans heeft de nodige maatregelen getroffen om verdere besmettingen te voorkomen”, aldus de afdeling communicatie van IJsselheem. Er worden momenteel meer bewoners getest.

De besmettingen hebben gevolgen voor de bezoekersregeling. Er mag tot nader order slechts één vaste bezoeker per bewoner over de vloer komen. Dat staat ook in een brief die bewoners en directe naasten hebben ontvangen. Net zoals bij alle locaties van IJsselheem geldt dat de bezoeker een afspraak moeten maken. IJsselheem gaat uit van de landelijke richtlijnen ten aanzien van bezoek. Verder komt bezoek in de avonduren te vervallen.

Voor meer informatie over onder andere de bezoekersregeling, klikt u hier.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice