6 december 2023 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Besparen op je waterkosten, dat doe je met deze tips

Geplaatst op: 8 maart 2021

(Advertentie) De meeste huishoudens in ons land verbruiken veel meer dan dat ze eigenlijk nodig hebben. Als ze vervolgens alle informatie over gas water licht kosten lezen dan komen ze erachter dat ze dus ook meer geld betalen dan nodig is, wat komt doordat ze in principe te veel verbruiken. Je kunt dit in principe al een beetje voorkomen door een site in te zetten voor vergelijk energie. Dit zorgt er al voor dat je naar alle waarschijnlijkheid wat kunt besparen op je energierekening, wat ook mogelijk is met de onderstaande tips waardoor je minder water zult verbruiken.

Korter en minder douchen

Als je direct een mindere belasting op je bankrekening wilt dan is het verstandig om ervoor te kiezen om minder te douchen. Ook korter douchen zal een positieve invloed hebben op je energierekening. Zo kun je met jezelf de afspraak maken om om de dag te douchen in plaats van elke dag een douche te nemen. De douches die je neemt moet je bovendien beperken tot maar een paar minuten. Dit kun je doen door een wekker te zetten op je telefoon, maar je kunt ook gebruik maken van een douchetimer. Dit telt af tot 0, wat het moment voor jou is om onder de douche vandaan te gaan.

WTW installatie

Ook een warmte terugwin installatie, wat tevens een WTW installatie genoemd wordt, is een aanrader. Zonder zo’n systeem zal het warme water dat je gebruikt in de douche zo goed als volledig verloren gaan. Een warmte terugwin installatie zal ervoor zorgen dat deze warmte gebruikt wordt om het komende water op te warmen. Er zijn diverse manieren om een warmte terugwin systeem te installeren. Wat de beste wijze is hangt af van je situatie. Het is dan ook aan te raden om je hierover te laten informeren door een gespecialiseerde installateur.

Temperatuur op ketel aanpassen

Heb je een CV ketel om je woning op te warmen? Dit zal tevens de temperatuur van het water uit je kranen reguleren. In de meeste gevallen is het hete water een stuk warmer dan wat je eigenlijk nodig hebt. Je kunt dit probleem oplossen door de temperatuur op de CV ketel aan te passen. Je zult de maximum temperatuur van het water dan een paar graden naar beneden zetten. Dit is een eenvoudige wijze om energie te besparen. Sommige CV ketels hebben bovendien een eco stand, dit zorgt ervoor dat de temperatuur efficiënter afgesteld wordt.

Wc minder vaak doorspoelen

Tegenwoordig hebben in principe alle wc’s twee knoppen op het toilet te zitten. De één is groot, de ander is klein. De grote knop zet je in voor de grote boodschap, het zal dan ook meer water leveren. De kleine knop levert juist minder water, waardoor het gebruikt wordt voor plasjes. Toch kan het aan te raden zijn om het toilet wat minder vaak door te spoelen. Een plasje kun je in principe gerust laten liggen, al spoel je een grote boodschap natuurlijk wel liever door. Dit is zelfs een heus gezegde in de Verenigde Staten.

Waterbesparende douchekop

Ook is het zeker een aanrader om een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Dit zal ervoor zorgen dat je douche minder water zal verbruiken. Bovendien zul je het gemis van de waterdruk niet eens echt merken, wat onder andere komt doordat een waterbesparende douchekop over het algemeen breder is dan een normale douchekop. Ook zou het kunnen dat zo’n speciale kop lucht toevoegt aan het water. Hierdoor voelt het alsnog alsof je onder een traditionele douche staat, terwijl dit dus helemaal niet het geval is.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice