24 september 2023 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Jacht op vuurwerkafstekers gaat onverminderd door

Geplaatst op: 8 maart 2021

In de Prinsessenbuurt vond iemand deze installatie in haar tuin.

In de jacht op de vuurwerkafstekers heeft de politie zaterdagavond een bezoek gebracht aan een bewoner van de Marijkestraat. Omdat de dader(s) niet op heterdaad zijn betrapt, kon volgens een persvoorlichter niet worden overgegaan tot aanhouding.

Al wekenlang wordt ’s nachts en s’ avonds (illegaal) knalvuurwerk afgestoken in Zwartsluis. De politie is er echter nog niet in geslaagd om iemand in de kraag te pakken. Bronnen melden aan Zwartsluis Actueel dat de afstekers gebruikmaken van lange lonten die erg langzaam afgaan. Daardoor kan de dader bij wijze van spreken al thuis op de bank zitten op het moment dat een vuurpijl de lucht in schiet. De politie was niet op de hoogte van deze tactiek en kon het daarom ook niet bevestigen of ontkrachten.

Bewoners van de Prinsessenbuurt vertellen dat het probleem op het punt staat om uit de hand te lopen: “Zaterdagavond was het weer raak en hebben acht mannen uit onze buurt een rondgang door de wijk gemaakt in de hoop de dader(s) te vinden. De mensen die dit doen hebben wij in het vizier. Toen ons groepje mannen uit de buurt de mogelijke daders confronteerden met hun gedrag, begonnen ze de mannen uit de buurt te bedreigen. Maar wij pikken het niet langer, onze dieren en kinderen zijn bang voor die enorme knallen. Wij zijn echt bang dat dit binnenkort gaat escaleren.”

De politie meldt dat het erg lastig is om de daders op te sporen. “We hebben ook zaterdagavond meldingen binnengekregen over vuurwerkoverlast maar kunnen alleen verbaliseren bij een heterdaadje. Het is dus geen onwil, maar we hebben te maken met wetgeving.” Het probleem heeft ook de aandacht van burgemeester Bilder: “Ik zie het nog liever vandaag dan morgen stoppen, het heeft de volle aandacht.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice