6 mei 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Amnesty International niet op pad met collectebussen

Geplaatst op: 9 maart 2021

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt van 15 t/m 20 maart voor de negentiende keer haar landelijke collecte. Dit keer is het wel anders dan anders: deze editie van de collecte is vanwege het coronaviris volledig online.

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet zij onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen. Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen.

In plaats van bezoek aan de deur kan iedereen via social media een bericht krijgen van een collectant uit zijn of haar netwerk met het verzoek een bijdrage te geven. Maar iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt kan ook zelf een online collectebus aanmaken via amnesty.digicollect.nl. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

De plaatselijke coördinatoren hopen met de aangepaste opzet ook dit jaar weer op een goede opbrengst. Wie verdere informatie wenst, kan contact opnemen met Janny Nijmeijer, Zwartsluis (janny.nijmeijer@home.nl ; tel.038 3867744 of 0624169743) of Dick van Voorst, Hasselt (dick@voorstmail.nl ; tel.038 4772563).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice