19 mei 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

‘Shoplichten’ inmiddels in straatbeeld verschenen

Geplaatst op: 9 maart 2021

Foto's: Jan van Kleef

De ‘shoplichten’ zijn momenteel volop in gebruik. Winkeliers geven sinds gisteren op de borden duidelijk aan of nieuwe klanten naar binnen kunnen. Het grootste gedeelte van de ondernemers is blij met het idee, al zouden ze liever iedere wachtende ‘groen licht’ geven.

De Handelsvereniging Zwartsluis nam het idee over van deĀ Genemuider Ondernemers Vereniging (GOV). Die zoekt net als alle winkeliers in Nederland naar mogelijkheden om klanten zo optimaal en veilig te bedienen. De shoplichten zorgen daarbij voor veel duidelijkheid bij de winkels. Volgens de bedenkers bieden de shoplichten voordelen voor consumenten en winkeliers. Voor klanten is het in een oogopslag duidelijk hoeveel mensen in de winkel aanwezig zijn. Bij groen licht zijn ze welkom, bij rood licht moeten ze even wachten. Dit systeem garandeert een veilige manier van winkelen. Een ondernemer kan op deze manier zoveel mogelijk mensen bedienen.

De shoplichten staan tot nader order alleen bij niet-essentiƫle winkels. Voor ondernemers in onder meer de foodsector gelden immers andere regels.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice