1 maart 2024 Gebruikers online: 47
Agenda
Active creations

Ook in Zwartsluis blijft aantal besmettingen stijgen

Geplaatst op: 11 maart 2021

“Het is nog beroerder geworden dan vorige week”, zei Bilder donderdagavond bij Zwartewater FM. Hij doelde op het aantal coronabesmettingen in de gemeente Zwartewaterland. Vooral in Genemuiden is het raak.

Vorige week, van 1 tot en met 8 maart, werden 818 Zwartewaterlanders getest op corona. Bij 144 mensen was de uitslag positief. Daarvan kwamen er 119 uit Genemuiden, 15 uit Hasselt en 10 uit Zwartsluis. Het zijn volgens burgemeesters vooral mensen onder de 40 die het virus meedragen. De clusters die er zijn, komen vooral vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven.

Het virus blijft om zich heen grijpen. Maandag, dinsdag en woensdag noteerde de GGD ook weer veel besmettingen. In Genemuiden waren dat er 81. In Zwartsluis zijn de afgelopen drie dagen al meer mensen positief getest dan vorige week, het aantal lag halverwege de week namelijk op 11. Hasselt heeft tussen afgelopen maandag en woensdag geen nieuwe besmettingen bijgekregen.

Afgelopen week is ook een inwoner van de gemeente overleden aan het virus. “Buitengewoon verdrietig. Er gaat bij deze ook een waarschuwing uit richting de mensen, de variant die we hier hebben is erg besmettelijk”, aldus Bilder. “Laten we hopen dat het niet erger wordt.”

Volgens de burgemeester zijn momenteel twee bewoners van De Schans in Zwartsluis besmet. De Meente in Genemuiden is volgens hem (weer) vrij van corona, net als De Hazelaar in Hasselt. “Maar in de aangrenzende aanleunwoningen bij woonzorgcentra heerst het virus wél, dus het blijft belangrijk om je goed aan de regels te houden.”

Burgemeester Bilder sprak donderdag ook met de politie. “Zij merkten op dat voornamelijk in Genemuiden de avondklok regelmatig wordt overtreden.” Dat is volgens Bilder en de politie niet de bedoeling, er wordt daarom ook direct beboet.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice