6 mei 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Zwartewaterlandse GGD-testlocatie gaat verhuizen

Geplaatst op: 24 maart 2021

De gratis GGD-testlocatie in de gemeente Zwartewaterland gaat verhuizen. Nu zit men nog in hetzelfde pand als de betaalde sneltestlocatie van de Ondernemers Kring Genemuiden. Vrijdag neemt de GGD een pop-up testunit op het Genemuider Havenplein in gebruik. Ook Sluzigers kunnen hier gebruik van maken.

Het aantal besmettingen in de gemeente Zwartewaterland, en met name in Genemuiden, is nog steeds hoog. Omdat er een grote testbereidheid is bij de inwoners, breidt GGD IJsselland de testcapaciteit uit. Er komt een pop-up testunit op het Havenplein in Genemuiden te staan, waar inwoners van Zwartewaterland zich vanaf vrijdag 26 maart dagelijks (behalve op zondag) kunnen laten testen. De reden dat de GGD vertrekt bij OK Vitaal heeft te maken met de beschikbare tijden. GGD wil meer uren gaan gebruiken om te testen en dat bleek volgens een woordvoerder niet mogelijk op de locatie van OK Vitaal.

“Testen is heel belangrijk in de bestrijding van het coronavirus. Het is dan ook te prijzen dat zoveel mensen in Zwartewaterland zich laten testen”, zegt Mariska Drewes, projectmanager COVID-19. “De wil is er zeker, om het aantal besmettingen omlaag te krijgen. Daar werken we samen aan; de inwoners, de gemeente, en wij als GGD. Nu we zien dat de vraag naar testen groot is, bieden we de inwoners graag ruimere mogelijkheden om zich gratis te laten testen.”

De testunit is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf donderdag 25 maart kunnen inwoners van Zwartewaterland telefonisch een afspraak maken via 038 385 3020 (tussen 8.30 en 17.00 uur). Inwoners kunnen daarbij melden dat ze in Zwartewaterland wonen en graag in de tijdelijke testlocatie in Genemuiden getest willen worden. Uiteraard kan men zich ook nog altijd laten testen bij een van de andere locaties van de GGD. Een afspraak maken gaat dan via het landelijke nummer of via coronatest.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice