22 juni 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Agnieten College bestaat 100 jaar, viering volgt later

Geplaatst op: 26 april 2021

De school toen deze nog aan de Arembergerstraat stond.

Als je in deze corona-periode jarig bent of een jubileum te vieren hebt, dan ziet dat er anders uit dan verwacht. Zo ook voor het Agnieten College in Zwartsluis, dat vandaag 100 jaar bestaat. “Wat een groot feest had moeten worden, gaat helaas, maar begrijpelijk, niet door”, merkt het schoolbestuur op.

In het jaar 1921 werd in Zwartsluis een Christelijke MULO- school opgericht aan het Klein Lageland. Dit eerste gebouw had slechts drie lokalen. Na verloop van tijd werd het onderkomen te klein voor het aantal leerlingen en was het verouderd. In 1956 verhuisde de school naar de Arembergerstraat, waar het in 1958 verder ging onder de naam Christelijke Mavo- school Zwartsluis.  De huidige naam – Agnieten College Zwartsluis – kreeg de school in 1998. Na bijna 60 jaar werd het tijd voor nieuwbouw, dat moest voldoen aan alle eisen van deze moderne tijd. Daarom verhuisde de school in 2014 naar het huidige nieuwe pand aan de Rondweg.

Ter ere van het 100-jarige jubileum begonnen leerlingen en medewerkers van het Agnieten College een aantal maanden geleden vol enthousiasme aan de voorbereidingen van verschillende festiviteiten. Een voorbeeld hiervan is het toneelstuk waarin leerlingen en medewerkers van het Agnieten College betekenisvolle momenten uit de afgelopen eeuw rondom het voortzet onderwijs in Zwartsluis zouden naspelen. Het stuk zou opgevoerd worden voor oud-leerlingen en -medewerkers, genodigden en de huidige medewerkers en leerlingen.

Deze festiviteiten zullen worden bewaard tot een later moment. Het voornemen is om in het najaar alsnog volop aandacht te besteden aan dit bijzondere jubileum, mits de omstandigheden en coronamaatregelen dat toelaten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice