7 mei 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Weinig budget? Kom dan gratis shoppen in deze kledingtruck

Geplaatst op: 3 mei 2021

De truck staat achter het Agnieten College.

Een prachtige vrachtwagentrailer, volledig verbouwd tot kledingwinkel. Een gewaagd idee? Niet voor Stichting JY uit Vollenhove. Voor mensen en gezinnen met een krappe beurs kan in deze mobiele winkel naar hartenlust geshopt worden zonder portemonnee. Sinds vandaag staat de truck in Zwartsluis. Iedereen is welkom voor een kijkje in de truck of een kledingdonatie.  

In deze bijzondere winkel op wielen valt er genoeg te kiezen: van baby- en kinderkleding, dames- en herenkleding, jassen, schoenen tot accessoires en nog veel meer. Yvonne Meijer vertelt: “Je vindt er leuke outfits voor de kinderen of een leuke aanvulling voor jezelf of je partner. Een portemonnee is niet nodig, je kunt met een gerust hart meenemen wat je nodig hebt. Medewerkers van Pand 17, de werk- en ontmoetingsplek van Stichting JY, hebben de truck van binnen zelf verbouwd. Voor het gebruik van de vrachtwagen heeft JY de handen ineengeslagen met een transportmiddelenbedrijf én voor de shopmomenten werkt ze samen met vele vrijwilligers.”

Meijer roept belangstellenden dan ook op om langs te komen: “Heb je nog goede kleding in de kast die je niet meer draagt? Doneer deze dan aan JY voor een plekje in deze bijzondere winkel. Niets gaat verloren, alles gaat naar een goed doel.”

Yvonne vult aan: “Kleding is duur en slaat zeker voor een gezin een behoorlijk gat in het budget. Kleren laten zien wie je bent én zorgen vaak voor het nodige zelfvertrouwen. Dat is een waardevol gevoel, vooral als je in een lastige situatie zit. Kleding van een ander krijgen is dan fijn, maar het voelt pas echt goed als je zelf items uit kunt zoeken die bij je passen. Voor velen is het de normaalste zaak van de wereld om elk seizoen nieuwe kleren te kopen. Voor vele anderen is het zelf uitkiezen van mooie en bruikbare tweedehands kledingstukken een lichtpuntje. Als iemand met een volle tas met kleding naar huis gaat, tovert dat niet alleen bij hen maar zeker ook bij ons een glimlach op het gezicht.”

“Heb je een krappe beurs en wil je graag winkelen in de POP-UP Truck van JY? Maak dan een afspraak via popup@stichtingjy.nl of stuur een bericht via Facebook @PopUpTruckJY, Instagram @popuptruckjy”, besluit Meijer.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice