29 april 2024 Gebruikers online: 44
Agenda
Active creations

Sluzigers kunnen op uitnodiging vaccin halen in Meppel

Geplaatst op: 8 mei 2021

Vanaf 14 mei gaat de GGD ook vaccineren in Meppel. Dit vaccinatiecentrum zal ook worden ingezet voor mensen uit Zwartsluis die een uitnodiging hebben ontvangen. De locatie is samen met de gemeente Meppel uitgekozen vanwege de goede bereikbaarheid en parkeerruimte.

Er zal op deze locatie gestart worden met het vaccin van Moderna. Dit vaccin lijkt erg op het vaccin van BionTech/Pfizer. Het is eveneens een zogenoemd mRNA-vaccin. Door in Meppel voorlopig alleen maar Moderna te gebruiken wordt de logistiek een stuk eenvoudiger.

Marjon Feenstra, manager bij GGD Drenthe: “We zij blij dat we steeds meer vaccins krijgen. Dat maakt het voor ons ook mogelijk om dit vierde centrum te openen. Door de medewerking van de gemeente Meppel hebben we hier nu een hele goede locatie en is de laatste witte vlek in Drenthe opgevuld.”

Ook burgemeester Richard Korteland is blij dat de vaccinatielocatie in Meppel opengaat. “Vaccineren is de sleutel in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verspreidt.  Deze locatie in Meppel draagt daarmee ook bij aan het steeds verder openstellen van onze samenleving.”

De locatie aan de Eekhorstweg 16 ligt naast de gemeentewerf. Er wordt hier alleen gevaccineerd. De testlocatie in Meppel ligt iets verderop. Naar verwachting kunnen dagelijks 1200 tot 1400 mensen uit onder andere Noordwest Overijssel en Zuidwest Drenthe een prik komen halen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice