26 april 2024 Gebruikers online: 74
Agenda
Active creations

Beens Schilderwerken is ineens een familiebedrijf

Geplaatst op: 14 mei 2021

Tekst en foto: Erik Driessen

(Adv.) Na vijftien jaar schilderen in Zwartsluis en directe omgeving zocht John Beens versterking voor zijn bedrijf. En die vond hij bij zijn oudere broer Rick. Plotseling is Beens Schilderwerken een echt familiebedrijf dus. “Rick is een ervaren schilder die zelfstandig kan werken. Precies de man die ik zocht”, vertelt John, aan de keukentafel in zijn woning aan de Kerkstraat.

Dat gebeurt de laatste tijd iets te vaak. Niet omdat de opdrachtenstroom stokt, maar omdat het voorjaar te vaak bestaat uit van dat typische Hollandse weer. Goed voor de tuin, minder goed voor schilders. “Je kunt het risico van een flinke bui niet nemen: dan kun je eigenlijk weer opnieuw beginnen”, zegt Rick.

Hij werkt al sinds zijn zeventiende als schilder. “Na school ben ik begonnen bij Schurink in Zwartsluis. Daar heb ik het vak geleerd van de oudere garde. Dit werk leer je vooral in de praktijk. Het is een kwestie van ervaring opdoen”, vertelt Rick. Ook broertje John bewandelde een zelfde soort weg. Alleen begon hij na verloop van tijd met een eigen bedrijf. “De eerste jaren was dat echt een kwestie van opbouwen, maar tegenwoordig zit ik volop in het werk. Voor 80 procent werk ik in Zwartsluis en voor de rest veel in Meppel en plaatsen in de omgeving. Zwolle is al ver bij wijze van spreken.”

En door de toenemende werkdrukte zocht John een ervaren collega. De afgelopen jaren werkte hij met jongens op uitzendbasis. “Nu dacht ik ‘ik vraag Rick gewoon’. Voordeel is zijn grote ervaring, waardoor hij zelfstandig een project kan aanpakken. Soms werken we ook wel echt samen of we helpen elkaar bij de afronding. Dat werkt heel prettig.”

“We hebben elkaar de koppen nog niet ingeslagen…”, glimlacht Rick over de eerste maand van de samenwerking. “In het verleden werkten we heel samen bij kleine klusjes, maar op deze manier nog nooit. Je moet vooral even wennen aan elkaars werkwijze. Ik heb vijftien jaar met dezelfde collega gewerkt: dan ben je op elkaar ingespeeld. Het was een echte gevoelskeuze om nu samen met John te gaan werken. Leuk is dat we veel voor particulieren werken. Uiteindelijk vind ik dat het mooiste: een paar dagen op een klus en dan weer door naar de volgende.”

“Lekker op de steiger, radio aan en mensen blij maken”, zegt John over de aantrekkelijke kanten van het werk. “Van de week was het een dag lang mooi weer: dan maak je flink wat meters en geniet je van het weer. Dan heb je echt een mooie dag. Rick kijkt ondertussen op Buienradar. “Overal droog en net een strook buien over deze regio. Je blijft toch afhankelijk van het weer he…”

Beens Schilderwerken is de allround schilder voor particulieren en bedrijven. Kijk op www.beensschilderwerken.nl voor alle informatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice