26 april 2024 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

SamSam staat in het teken van ‘DuurSAMe Fles Weken’

Geplaatst op: 15 juni 2021

(Adv.) Hoe dragen we bij aan het flink verminderen of zelfs helemaal beëindigen van plastic vervuiling? Dat was de vraag waarmee SamSam een zoektocht naar een ‘duurSAMe’ oplossing voor drinkflessen startte. Herbruikbaar én plasticvrij, zoals bijna alle producten van de Sluziger winkel. Eigenaresse Leontien Voorsluijs kwam uit bij het innovatieve en hippe merk Chilly’s Bottles. “Tijdens de ‘DuurSAMe Fles Weken’ zetten we ze vol in de spotlights.”

 Waarom producten maar één keer gebruiken als dat veel vaker mogelijk is? “Dat geldt zeker ook voor drinkflessen”, aldus Leontien. “Het probleem met de plastic ‘wegwerpvarianten’ uit de supermarkt is dat deze daar niet voor gemaakt zijn. Hoe duurzaam het hergebruik ook is. Australische onderzoekers plozen namelijk uit dat bij het opnieuw gebruiken van PET-flessen kleine plastic deeltjes vrijkomen, zogeheten microplastics. En die wil je liever niet in je lichaam krijgen.”

24 uur koud of 12 uur warm
Een andere optie voor herbruikbare drinkflessen zijn de stevigere plastic varianten. “Maar omdat ik het liefst zo plasticvrij mogelijk leef, zocht ik verder”, legt Leontien uit. “Met Chilly’s Bottles heb ik het perfecte merk gevonden. Deze lekvrije flessen en foodpots zijn gemaakt van roestvrijstaal. Ze houden je dranken 24 uur koud of 12 uur warm. Ideaal!”

Losse onderdelen
De Chilly’s Bottles zijn bij SamSam verkrijgbaar in verschillende, steeds wisselende prints. In een 265, 500 of 750 milliliter uitvoering. “Ze zijn praktisch onverwoestbaar. Bijna tot mijn spijt, haha. Ik heb mijn eigen Chilly’s Bottle nu vier jaar en zou graag eens een ander printje willen. Maar ze gaan gewoon erg lang mee! Daar komt bij dat losse onderdelen makkelijk te vervangen zijn. Deze zijn eveneens bij ons verkrijgbaar. ‘DuurSAMheid’ tot de max dus!”

Roestvrijstalen rietjes
Ook het niet meer gebruiken van plastic rietjes helpt mee bij het verkleinen van de plastic soep. Ook daarvoor heeft SamSam een mooi alternatief. “Namelijk de roestvrijstalen rietjes van Klean Kanteen, met kleurrijke siliconen drinktuiten”, vertelt Leontien. “Ideaal voor het drinken van een heerlijke smoothie of milkshake. Ook mooi zijn de herbruikbare en isolerende blikjes van Can’it; gemaakt van roestvrijstaal en 100 procent lekvrij. Perfect te gebruiken als schoolbeker. Het houdt een drankje 5 uur warm of 10 uur koud.”

Wie de ‘duurSAMe’ flessen en rietjes met eigen ogen wil bekijken, is welkom in de geheel vernieuwde winkel van SamSam aan de Stationsweg in Zwartsluis. “Naast ons kwalitatieve aanbod aan gebruikte kleding en duurzame flessen bieden wij ook andere duurzame (cadeau)producten aan. We zien je graag tijdens onze ‘DuurSAMe Fles Weken’!”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice