26 april 2024 Gebruikers online: 75
Agenda
Active creations

Beltiger ‘Vaar-In’ wordt dit jaar ‘Vaar-Door’

Geplaatst op: 18 juni 2021

De Vaar-In 2020 (archief)

Ondanks dat heel Belt-Schutsloot wel klaar was voor een feestje, geeft de gemeente Steenwijkerland geen vergunning af voor de geplande Vaar-In op het Kleine Belterwiede. Het feest stond gepland voor 3 juli. Echter heeft de organisatie een alternatief bedacht: de Vaar-Door.

Vorig jaar werd de Vaar-In voor de eerste keer gehouden op het meer. Iedereen kon met zijn of haar boot aanmeren aan een groot ponton. Op dat ponton stonden artiesten en horeca. Vorig jaar trok het evenement meer dan 500 bezoekers. “De gemeente vond het nog te vroeg na de versoepelingen om nu al een evenement te organiseren”, zegt mede-organisator Gert Stam. “Misschien kunnen we eind augustus bijvoorbeeld wel een Vaar-In beleggen.”

Nu er geen vergunning is afgegeven voor de Vaar-In, heeft de Stichting Evenementen Belt-Schutsloot besloten om een Vaar-Door te organiseren op 3 juli. Daarbij kunnen liefhebbers in hun eigen boot een route volgen, onderweg krijgen deelnemers verschillende hapjes en drankjes. De afvaart is vanaf 13.30 uur, kosten bedragen 25,00 euro per persoon en aanmelden kan tot 26 juni via stichtingevenementenbeltschutsloot@outlook.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice