23 september 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Mari-José en Miranda reizen Nederlands elftal achterna

Geplaatst op: 25 juni 2021

Twee Sluzigers zitten dit weekend op de tribune in Hongarije: Mari-José Ellen en Miranda van Es volgen samen het Nederlands elftal tijdens het EK.

Vrijdagmiddag zijn de vriendinnen, beide speelsters van DESZ VR1, vertrokken. “Een rit van ongeveer 1400 kilometer. We overnachten een keer en hopen morgen aan te komen in Hongarije. We gaan met de auto, want sinds het bekend is dat Nederland in de achtste finales staat, zijn vliegtickets haast onbetaalbaar”, vertellen Mari-José en Miranda.

Dat ze aan kaarten konden komen, hadden ze te danken aan eerder interland-bezoeken. “Vier jaar geleden heb ik ooit eens kaarten gekregen van iemand voor het Nederlands elftal, sindsdien heb ik de smaak te pakken. We proberen zoveel mogelijk uit- en thuiswedstrijden te bezoeken. Alle matches in de poulefase hebben we ook bezocht”, vertellen de fans.

Al die tripjes kosten een bak met geld, maar de dames hebben het er graag voor over. “De hotels zijn aardig betaalbaar in de stad Boedapest. Natuurlijk moet je er wat voor over hebben, maar de gezelligheid maakt veel goed! De sfeer is super en voor de komende wedstrijd hebben we prachtige zitplekken. Want als je zo ver rijdt, wil je ook een mooi plaatsje in het stadion”, zegt Miranda.

Frenkie de Jong, Wijnaldum en Dumfries zijn favoriet bij de Sluziger voetbalsters. “We hebben er enorm veel zin in. Zondag dus de wedstrijd en maandag terug naar huis. En nu maar hopen dat ze verder komen”, stelt Miranda, die al uitkijkt naar de finale in Londen. Verder hebben de dames een mooie vlag laten maken waarop Zwartsluis goed vertegenwoordigd is. “Hopelijk komen we in beeld”, besluit Mari-José.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice