28 april 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Active creations

Jubilarissen Huisvrouwen-vereniging gehuldigd

Geplaatst op: 7 september 2021

Maandagavond konden de dames van de NVVH (Nederlandse Vereniging Van Huisvrouwen) na lange tijd eindelijk weer elkaar komen. Bijna alle leden waren daarbij aanwezig.

Voorzitter Henny Kootstra opende de avond door de jubilarissen te huldigen. Dat waren er heel veel, Trijny Polman, Meintje Gietema en Roelie van Wieren zijn 50 jaar lid, Aly Friesen en Grietje Sol al 40 jaar en Henny Kootstra zelf, is 25 jaar lid, waarvan 20 jaar in het bestuur. Helaas waren Trijny Polman en Meintje Gietema niet aanwezig.

Gery Groot Zwaaftink kwam de dames vermaken met zijn liedjes en vertelsels over vrijheid. Hij zei dat hij deze coronatijd veel vrije tijd heeft gehad, hij zag zijn vrouw nu vaker, dat was nog gezellig ook nog. Gery is muzikant, troubadour en verhalenverteller.

Hij zong een liedje over het leven, dat het soms leuk en soms ook saai is maar als jij maar bij me bent. Gery vertelde een verhaal over een kamelendrijver en een man in een boomgaard. Hij zong een lied over woorden, waar zouden we zijn als we niet meer achter onze woorden kunnen staan? Daarna kregen we diverse liederen te horen die afgewisseld werden door korte vertellingen onder andere over een Venetiaanse koopman en zijn papegaai. De hele avond stond in teken van vrijheid en slechts in vrijheid kan de vrijheid vrijheid zijn. Na de pauze zegde Gery een ballade op, omdat hij geen muziek erbij had, kon hij deze niet zingen. Hij vertelde ons nog een verhaal over koning Arthur, zong een liedje over Vrolijke Hans en sloot af met een lied over zijn straat van vroeger.

De voorzitter Henny Kootstra bedankte Gery voor de invulling van de avond en overhandigde hem een fles wijn en sloot daarmee de avond af.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice