6 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Gemeente laat voetpad aanleggen langs Westpunt

Geplaatst op: 29 oktober 2021

Aan de dijk bij het Westpunt komt later deze winter een voetgangerspad. Daardoor kunnen onder andere eigenaren van honden veiliger hun viervoeter uitlaten.

“Vorig jaar hebben we een enquête gehouden onder bewoners om te inventariseren waaraan behoefte is. Hieruit bleek dat veel Sluzigers graag mogen wandelen langs het Kolkje aan het Westpunt. Op verzoek van bewoners wordt het paadje langs de rijbaan gelegd. Dat is ook de strook die nu vooral door hondenliefhebbers wordt gebruikt.”, vertelt Slingerland.

“Het pad sluit aan op het bestaande trottoir bij de Stroombeek en Westeinde en wordt doorgetrokken naar de voormalige bouwweg, die uitmondt in de Rietbeek. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de aannemer zullen de werkzaamheden vermoedelijk in december van start gaan”, aldus de wethouder.

Verder is aan het einde van het Westpunt een extra afvalbak met dispenser geplaatst. Hier kunnen mensen die hun hond uitlaten plastic zakjes halen zodat er geen hondenpoep langs het nieuwe pad komt te liggen. Ook op drie andere plekken in Zwartsluis staat nu een afvalbak met plastic zakjes om de omgeving schoner te houden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice