21 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Besmettingscijfers in Zwartsluis blijven relatief laag

Geplaatst op: 11 november 2021

Genemuiden zorgt binnen de gemeente Zwartewaterland nog altijd voor de meeste besmettingscijfers. De afgelopen zeven dagen raakten daar 152 mensen besmet, de week daarvoor lag dat aantal op 233. 

De coronabesmettingen in Hasselt zijn de afgelopen week bijna verdubbeld. In die kern raakten 42 Hasselters besmet, de week daarvoor lag dat aantal op 22. Het aantal positieve tests in Zwartsluis zakte van 19 naar 14.

Burgemeester Bilder riep bij Zwartewater FM op om ook naar de GGD te gaan als een zelftest positief is. “Niet iedereen doet dat, waardoor de cijfers wat lager uitvallen. Nadeel is ook dat je geen herstelbewijs krijgt als je geen test bij de GGD laat afnemen als je corona hebt.”

Uit cijfers van de GGD blijkt dat in de categorie jongeren tot 20 jaar de meeste besmettingen voorkomen op dit moment. “Gelukkig hebben zich in de afgelopen dagen geen nieuwe besmettingen voortgedaan in de verzorgingshuizen, daar gelden ook extra maatregelen”, zei Eddy Bilder bij de lokale omroep.

De afgelopen zeven dagen werden drie Zwartewaterlanders opgenomen in het ziekenhuis, de week daarvoor lag dat aantal nog op dertien. Twee personen uit Genemuiden overleefden de gevolgen van de besmetting niet.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice