23 mei 2022 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Fred en Bea Lassche openen medio maart ‘De Stadskamer’

Geplaatst op: 26 januari 2022

Eet & Drinkerij De Stadskamer is de opvolger van Café De Zon in Hasselt. Eigenaren Fred en Bea Lassche, voorheen eigenaren van De Albatros in Zwartsluis, zijn momenteel met een heel team druk met de transformatie van het pand aan De Markt. Tussen het geklus door maakt het horeca-echtpaar even tijd om hun plannen toe te lichten. “Dit moet een plek worden voor een lekker bakje koffie, lunchen, borrelen en een avondkaart”, vertelt Fred die medio maart de deuren wil openen voor de gasten.

“Eerst wilden we De Zon aanhouden als naam. Maar omdat het toch echt meer eten en borrelen gaat worden, zijn we bij De Stadskamer uitgekomen. En bovendien; De Zon is Diny (red. de voormalig eigenaar).” De nieuwe naam heeft alles met Hasselt te maken. “We zitten hier in een Hanzestád en Hasselt heeft stádsrechten. In die stad willen wij een zaak draaien met een gemoedelijke sfeer, een huiskamergevoel.” Fred en Bea willen het qua concept niet te ingewikkeld maken. Fred: “We willen het hier gezellig maken voor jong en oud. Binnen komen 36 zitplaatsen, een fraaie stamtafel en een loungehoek (zie plattegrond onderaan artikel). ” De zaak ondergaat een volledige make-over. Naast het meubilair verandert ook de hele kleurstelling en komen er nieuwe markiezen en zonneschermen buiten. Ferry Bleij is de hoofdaannemer en Fred is heel blij met hem: “Hij is kortgeleden gestart als ZZP’er en dit is z’n eerste grote klus in Zwartewaterland.’

Ondernemen is niet zonder risico’s en horeca bleek afgelopen jaren een kwetsbare sector. Maar met 35 jaar aan horeca-ervaring in Zwartsluis kennen Fred en Bea de klappen van de zweep. Fred: “Daar hebben we de Albatros allerlei facetten meegemaakt in de horeca; van bruin café tot brasserie, van zaaltje naar restaurant en daarbij een discotheek. Maar we vonden het zo’n zeven jaar geleden wel even genoeg met al die avonden en nachten.” Opvolging werd gevonden en voor een succesvolle overdracht werden meerdere jaren uitgetrokken. Bea: “De verschillende zaken hebben altijd goed gedraaid en dat wilden we ook voor de opvolgers.” Daarna nam Fred even gas terug: “Drie jaar even niets. Toch had ik de wens om nog een keer iets kleiners te beginnen, iets van ons samen.” Ook al was Bea ook veel actief in de horeca, ze heeft ook altijd in de zorg gewerkt. Bea: “Zo hebben we afgelopen jaren diverse dingen onderzocht. Ook zorg en horeca, maar dat is het niet geworden.” De charme van de locatie aan De Markt en goed contact met Diny maakte dat ze De Zon hebben gekocht.

Naast alle veranderingen zijn er ook bekende gezichten in De Stadskamer. Zo komen Gijs Ginsel en Elly Boerhof en vier parttimers mee vanuit De Zon. Voor de keuken is een chef-kok aangenomen die onder meer waardevolle ervaring heeft opgedaan bij ’t Kraantje in Zwartsluis. Fred wil zeker vier dagen ook zelf op de vloer zijn. “Als ondernemers willen wij ook het gezicht worden van de zaak.” Komende weken moet eerst nog flink wat werk worden verzet om met de lente in zicht van start te gaan.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice