16 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Bilder: ‘Goed om te zien dat Zwartewaterland Oekraïne steunt’

Geplaatst op: 28 februari 2022

Burgemeester Eddy Bilder (foto: Wilbert Bijzitter)

Met ongeloof en ontzetting heeft de gemeente Zwartewaterland kennis genomen van de gebeurtenissen in Oekraïne. Terwijl wij ons opmaken voor nieuwe vrije verkiezingen over twee weken, is Rusland met grof geweld Oekraïne binnengevallen. Een onafhankelijk Europees land met een democratisch gekozen parlement wordt bestookt met geweren, kanonnen en raketten. “Wij veroordelen dit scherp’, zegt burgemeester Eddy Bilder. “Wij staan achter de bevolking van Oekraïne die met gevaar voor eigen leven tegen deze oorlog protesteren.”

De inwoners van Zwartewaterland leven mee met de Oekraïners, weet de burgemeester. “Mensen hier zijn begaan met de mensen daar. We zien spontaan initiatieven in onze gemeenschap ontstaan. Het is goed om te zien dat inwoners zo hun verantwoordelijkheid nemen. Onze gedachten gaan uit naar de mensen in Oekraïne. Maar ook naar inwoners van Zwartewaterland die daar familie of vrienden hebben.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice