26 april 2024 Gebruikers online: 54
Agenda
Active creations

Bert Feenstra leert 50 leden van DESZ reanimeren

Geplaatst op: 16 maart 2022

Wekelijks worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders. Maar die moeten dan wel geleerd hebben hoe je moet reanimeren en hoe je een AED moet bedienen. Voetbal vereniging DESZ heeft dat goed opgepakt en organiseerde de afgelopen tijd een AED- en reanimatie cursus.

Gediplomeerd instructeur

Onder leiding van de ervaren en gediplomeerd instructeur Bert Feenstra hebben meer dan 50 leden van de voetbalclub de cursus gevolgd. Zo’n cursus duurt een hele avond en als je alle kneepjes van het vak onder de knie hebt, krijg je een certificaat. Feenstra Training en Advies, waar Bert de eigenaar van is leverde bij DESZ de nieuwe defibrillators en sloot woensdag 16 maart de laatste training af voor ca. 6 leden van de voetbalvereniging. Na afloop kregen zij het certificaat in de vorm van een pasje.

Meer dan 50 leden volgden de cursus

Tijdens deze training leren de cursisten hoe je moet handelen wanneer iemand getroffen wordt of de voortekenen vertoont van een hartprobleem. Ze leren alle stappen die ze moeten ondernemen om een slachtoffer snel te helpen. Wanneer ze deze cursus gevolgd hebben zijn ze in staat om de veiligheid van het slachtoffer te controleren, 112 te (laten) bellen, de ademhaling van het slachtoffer te controleren, de juiste vervolg stappen toe te passen en de reanimatie te starten met gebruik van de AED. Die AED worden op steeds meer plekken geplaatst. Ook bij DESZ hebben ze dat goed opgepakt. Het is te hopen dat het nooit zover hoeft te komen, maar als de nood echt aan de man komt, weten ze bij DESZ precies hoe ze handelen moeten. Meer dan 50 leden volgden de cursus!

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice