26 april 2024 Gebruikers online: 68
Agenda
Active creations

Arembergschool zamelt honderden flessen in voor Oekraïne

Geplaatst op: 25 maart 2022

Het was vanmiddag een bijzonder gezicht. Een groepje kinderen die twee containers vol plastic flessen voortduwden door de Prins Bernhardstraat richting de Coop. Toch was de reden erachter een hele mooie. De Aremberg had namelijk flessen ingezameld voor het goede doel.

Leerlingen, leerkrachten en ouders van de Aremberg waren het er unaniem over eens. We moeten iets doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Besloten werd om flessen in te zamelen en het geld dat dit oplevert te doneren aan Giro 555. Coop Kleine uit Zwartsluis vond dit ook een erg mooi initiatief en dus stonden er de afgelopen week twee containers op het schoolplein waar ouders, kinderen en omwonenden flessen in konden leveren.

Met tassen vol plastic flessen kwam de kinderen de afgelopen week aan op school en de containers begonnen zich al snel te vullen. “De situatie in Oekraïne en de beelden van de enorme aantallen vluchtelingen maakt indruk op de kinderen, dat merken we in de klas” aldus Marleen de Lange, leerkracht van groep 5. “We wilden daarom iets doen voor deze mensen.”

De ingeleverde flessen leverden €118,05- euro op. Maar doordat de Coop dit bedrag besloot te verdubbelen heeft de actie van de Aremberg uiteindelijk €236,10,-  opgeleverd. Maar de Coop kwam met een ‘challenge’; neem de containers weer mee terug naar school en verbreek volgende week het bedrag van vandaag! Deze uitdaging konden de kinderen natuurlijk niet weigeren.

“Dus kon het zo maar gebeuren dat u vanmiddag in de Prins Bernhardstraat een groepje kinderen tegenkwam die twee lege containers voortduwden terug naar de Aremberg. Heeft u dus lege flessen? Komt u komende week langs op de Aremberg om ze in te leveren. Hiermee steunt u de vluchtelingen uit Oekraïne”, besluit meester Patrick Ploeger.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice