5 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Sluziger vrijwilligers leveren hulpgoederen af in grensgebied

Geplaatst op: 25 maart 2022

De groep Sluzigers die deze week is afgereisd naar Hongarije is weer veilig terug in Nederland. Maandag vertrokken de initiatiefnemers met een trailer vol hulpgoederen richting het gebied waar momenteel veel vluchtelingen verblijven.

Woensdagochtend werd eindbestemming Balkány bereikt. Daar zijn de hulpgoederen deels overgeladen in een andere vrachtwagen die de benodigde papieren heeft om de binnenlanden van Oekraïne te bereiken. Ook zijn er direct twee minibusjes vol met goederen naar Asztély in Oekraïne gereden.

“Al 17 jaar zijn er vanuit Stichting Werk in Uitvoering Zwartsluis en vanuit Stichting Dorotty Oekraïne nauwe contacten met het gebied rondom Asztély, vertelt mede-initiatiefnemer Jan Timmerman. “Onderweg in Boedapest hebben we met Peter Bardosh gesproken, normaals onze contactpersoon in Oekraïne. Hij is daar vrijwillig als vertaler actief in een kinderziekenhuis en bij het centraal station. Hij verdeelt ook de gelden die we vanuit Zwartsluis naar hem hebben overgemaakt”, vult Timmerman aan.

“Al met al was het een bijzondere reis waarin we veel schrijnende situaties hebben gezien. Ik ben in mijn leven al wel tien keer op het station in Boedapest geweest, maar deze keer maakte wel de meeste indruk. Als je dan al die vluchtelingen ziet, dan komt het toch wel binnen. Zoiets heb ik in mijn hele leven nog niet gezien”, besluit Timmerman.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice