22 juni 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

‘Zwartewaterland heeft weer een raad, nu nog een college’

Geplaatst op: 30 maart 2022

Foto: Pieter Polman

Zwartewaterland heeft weer een gemeenteraad, nu is het nog wachten op een nieuw college. Maarten Slingerland, die namens de grootste partij SGP werkt aan een nieuwe coalitie, hoopt daarvoor volgende week zijn verkenningen te hebben afgerond. De inzet is in ieder geval dat SGP, ChristenUnie en PvdA daarvan net als in de vorige periode onderdeel uitmaken.

Burgemeester Bilder installeerde donderdag negentien raadsleden. Die hebben geen luizenbaantje, benadrukte Bilder. “De gedachte is wel eens dat deze mensen makkelijk aan een extra zakcentje komen, maar ze moeten ongekend veel uren in het raadslidmaatschap steken”, aldus de burgemeester.

Na de installatie kregen alle partijen de kans om nog even op de verkiezingen terug te blikken. Rudi van Zandwijk van het CDA kwam daarbij als enige met een kritische noot. Hij vindt het jammer dat Slingerland geen gesprekken met de andere partijen heeft gevoerd over de coalitievorming.

De SGP’er vindt voortzetting van de huidige coalitie echter het meest logisch. “De drie partijen hebben dat ook uitgesproken, ze hebben de afgelopen jaren goed en stabiel samengewerkt en we hebben een zetel gewonnen”, aldus Slingerland.

Die riep de raad op tot ‘vertrouwen’, iets wat de afgelopen vier jaar regelmatig ontbrak. “Er komen grote uitdagingen op ons af en daaraan moeten we samenwerken. We hebben een nieuwe en goede manier van vergaderen, maar dat lost het probleem van vertrouwen niet op.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice