21 mei 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

De Oldenhof na verbouwing méér dan een Theeschenkerij

Geplaatst op: 2 mei 2022

Taco en Aafke Jongman runnen al jaren een Theeschenkerij op landgoed De Oldenhof. Maar zaterdag was het groot feest naar aanleiding van de heropening van de theeschenkerij na een grondige verbouwing. Te midden van 75 gasten namen ze de felicitaties in ontvangst en trakteerden de gasten op de gebruikelijke lekkernijen die nu eenmaal bij een theeschenkerij horen.

De locatie werd met ca. 65 m2 uitgebreid en voorzien van een gloednieuwe keuken en een fraai gestileerde grote gelagkamer. Daarnaast is de theeschenkerij uitgebreid met een assortiment aan bieren en wijnen.

Dat kon allemaal weer na een lange tijd van verplichte rust wegens de heersende coronamaatregelen. Ook het verkrijgen van een horecavergunning was er debet aan dat Taco en Aafke besloten om de uitbreiding te realiseren. Die vergunning stelt hen nu in staat om de gasten een fraai horeca assortiment aan te bieden in de theeschenkerij. Mooie lunchgerechten, luxe broodjes, koffie, thee, fris, bier en wijn van Vino uit Vollenhove. Voor die lunchgerechten heeft men een uitstekende leverancier van vleeswaren gevonden die uitsluitend werkt met geselecteerd Black Angus vlees. Ook het geven van een High Tea behoort tot de mogelijkheden. Een prachtige lunchkaart waar heel veel toeristen in de toekomst gebruik van kunnen maken. Verder is er een samenwerking met de lokale bakkerij Houtsma.

De weg naar de Theeschenkerij doet idyllisch aan. Aan weerszijden van de oprijlaan staan majestueuze eiken, iepen beuken en essen. Het is nog net geen Downton Abbey, maar die sfeer roept het wel op. De theeschenkerij is gevestigd in een oeroude boerderij uit 1788 en in alle facetten komt de historie terug. De theeschenkerij ligt aan een fraaie toeristische fietsroute en het ademt nog de adellijke historie van de voormalige bewoners: de graaf en de gravin. Naar verluidt heeft ook de hofdame van voormalig Koningin Wilhelmina hier geresideerd.

Binnenkort hopen Taco en Aafke, terzijde gestaan door hun dochter, ook hun volgende plan te realiseren: een Bed & Breakfast. Een geweldige locatie voor eenieder die van rust en het buitenleven wil genieten.

Theeschenkerij De Oldenhof is te vinden aan de Oppen Swolle 5 tussen Zwartsluis en Vollenhove.

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice