22 juni 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Henk Marsman wint tweede vlucht

Geplaatst op: 2 mei 2022

(Door Henk Kuik) De leden van de Sluziger postduivenvereniging dachten vrijdagavond rond zes uur hun duiven in te kunnen korven voor de tweede wedstrijdvlucht vanaf Weert op de zaterdagmorgen. Door een stroomstoring in de Moete moest de stroom ergens anders vandaan gehaald worden. Gelukkig was er aan de overkant van de straat wel stroom en met medewerking van een goede buur konden er 363 duiven van de vereniging digitaal aangemeld worden. Na twee jaar coronaperikelen konden de leden weer samen rond de tafel zitten en hun kansen voor de vlucht vanaf Weert bespreken.

De weersvooruitzichten waren gunstig tijdens de 157 kilometer lange vlucht voor de oudere duiven op de zaterdagmorgen. Er werd een noordenwind verwacht, die niet al te krachtig zou zijn. In Weert kiezen de duiven om 08:45 uur het luchtruim en zetten koers richting het noorden.

Edwin van der Linde, duivenmelker, denkt omstreeks 10:30 uur dat de eerste duiven zo rond kwart voor elf binnen kunnen komen en dus neemt de verslaggever om half elf positie in aan de Beatrixstraat. Onder genot van een kop koffie wordt de lucht afgetuurd.

Het belang van deze tweede vlucht neemt hij nog niet zo serieus zegt hij: “Over een aantal weken wanneer ze meer dan 500 kilometer moeten afleggen, dat vindt hij toch wat belangrijker dan deze korte vluchten. Na een vijftal minuten op. De spanning stijgt en om zeventien minuten voor elf ziet hij de eerste duif in zicht komen, de verslaggever niet, en zegt hij dat deze duif op het hok van Henk Marsman is geland. Bij Edwin komt de eerste duif om drie minuten voor elf binnen, waarna er regelmatig doffers en duivinnen van hem binnen komen zeilen.” Volgende week is er een nieuwe vlucht met nieuwe kansen” zegt Edwin die op deze vlucht niet in de prijzen valt.

Winnaar van de vlucht bleek inderdaad Henk Marsman.

Uitslag:

1. Marsman (Zwartsluis)

2. Huizenga (Zwartsluis)

3. Huizenga

4. J van Dijk (Hasselt)

5. Marsman

6. Marsman

7. Marsman

8. Vd.Linde – Bustraan (Zwartsluis)

9. Hok Hemstra (Vollenhove)

10. Noorman (Wanneperveen)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice