23 mei 2022 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

Nieuwe app moet toerist langer in de regio houden

Geplaatst op: 13 mei 2022

Foto: Gijs Versteeg

Nationaal Park Weerribben-Wieden lanceert een nieuwe app én een beleefmagazine. De app neemt bezoekers bij de hand en toont alle adresjes. Ook het nieuwe beleefmagazine laat zien wat er allemaal te ontdekken en beleven valt in en rond het Nationaal Park.

Zowel app als beleefmagazine moeten bezoekers verleiden langer in het gebied te blijven en zorgen voor meer bezoekers in het voor- en najaar. De app is vanaf 19 mei te downloaden in de verschillende appstores. Het beleefmagazine ligt vanaf eind mei in heel Steenwijkerland.

Interactieve app

Waar huur ik een fluisterboot? Wat is een leuk terras in de buurt? Is er een festival of expositie? Die vragen beantwoordt de nieuwe toeristische app van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De app neemt bezoekers bij de hand en toont alle adresjes. De gebruiker kan zoeken op plaats en thema. Zoals actief, culinair, natuur of winkelen. Of op kaartjes zien wat er in de buurt te doen is. Zo zijn alle wandel-, fiets- en vaarroutes opgenomen. Ook vertelt de app het verhaal over de geschiedenis van Weerribben-Wieden, vestingstad Steenwijk, Giethoorn en de waterdorpen en de handelssteden die ooit aan de Zuiderzee lagen. De app is vanaf 19 mei te downloaden in de verschillende appstores.

Beleefmagazine vol magische verhalen

Ook het nieuwe beleefmagazine laat zien wat er allemaal te ontdekken en beleven valt in en rond het Nationaal Park. Aan de hand van 4 thema’s (Nationaal Park, Giethoorn en de waterdorpen, Vestingstad Steenwijk en Zuiderzee & handelssteden) worden bijzondere verhalen verteld. Vaak door bewoners en ondernemers uit het gebied zelf. Uiteraard ook aandacht voor de unieke natuur, activiteiten en routes, rietsnijders, de corso’s en gondelvaarten en het hoge land gevormd in de ijstijd. Het beleefmagazine ligt vanaf eind mei in heel Steenwijkerland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice