21 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Driebandteam De Bleistarte kampioen van B2 klasse

Geplaatst op: 14 mei 2022

Tekst: Willem Elbers. Foto: Jan Willem Oldenbeuving

(Ingezonden) In de laatste competitie week viel de beslissing wie er kampioen zou gaan worden binnen het driebanden in de B2 klasse. Dat bleek nog een spannende strijd te worden, want Meppel, Zwartsluis en Hoogeveen lagen nog geen 4 punten uit elkaar. 

Op woensdagavond moest de Mug uit naar ’t Westeinde / Nieuwleusen. Donderdagavond speelde de Blei starte uit bij HBC / Hoogeveen. De koploper moest op vrijdagavond uit naar biljartclub Oudleusen /Oudleusen. De Mug verloor bij het Westeinde met 36-22.

Kansen voor BV de Bleistarte om op de tweede plaats te komen mits ze 25 punten behaalden. Dit werd in een spannende wedstrijd uiteindelijk ruim voldoende gehaald. HBC 21 –  de Bleistarte 21  29-30.

Zo waren er in eens nog kampioens kansen voor de Bleistarte mits de Schout ook een wat mindere avond zou hebben.  Vrijdag avond gingen dus de spelers van de Bleistarte naar Oudleusen om de ontknoping rnee te maken. Vrijdagavond de wedstrijd waar nu alles omdraaide met Hitchcock achtige

gebeurtenissen en spanningen. Om het kampioenschap veilig te stellen moest de Schout minstens 25 punten  halen dan kwamen ze in punten gelijk en zou het team moyenne de doorslag geven en dat was waarschijnlijk in hun voordeel. Maar om zeker te zijn van het  Kampioenschap waren 26 punten nodig. De eerst rnan van de Schout verloor en had  7 punten. De tweede speler van de Schout wist zijn partij te winnen 12 punten.  Totaal dus 19 punten. De alles beslissende derde partij stond dan ook bol van
de spanning zowel bij de spelers als bij het publiek. De opdracht was duidelijk voor de derde speler van de Schout 7 punten halen oftewel 12 caramboles maken. De speler van de Schout moest 17 caramboles maken en de tegenstander 23. De opdracht was duidelijk de speler van de Schout moest 7 punten halen. Met een serie van 4 caramboles was de opening sterk van de speler van de

Schout. Maar de tegenstander was hier niet van onder de indruk en gaande weg de partij liep hij steeds verder uit en lukte er niet veel meer bij de speler van de Schout.

Uiteindelijk werd deze partij dan ook gewonnen met 23-8 door de speler van Oudleusen. . Eindstand 30-23 waardoor niet de Schout maar de Bleistarte  kampioen werd. Natuurlijk was dit zowel voor het publiek als voor de spelers van de Bleistarte een grote verrassing.

De afgevaardigde van het District Zwolle e.o. de heer J. Westerbeek merkte dan ook op in zijn openingswoord dat hij eigenlijk gekomen was om biljart vereniging de Schout te huldigen als kampioen omdat hij ervan uit ging dat gezien de hele competitie dat wel aannemelijk was. Hij was dan ook aangenaam verast en was tevens blij dat de spelers van BV de Blei starte, jammer genoeg niet in tenue, aanwezig waren. Hij reikte daarna de medailles en het kampioensvaantje uit aan de leden van BV de Bleistarte.

Op zaterdag 21 mei gaan de spelers van BV de Bleistarte naar de Gewestelijke voorronden die gespeeld worden bij biljartclub HBC in Hoogeveen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice