26 april 2024 Gebruikers online: 54
Agenda
Active creations

Atze ten Klooster benoemd tot erelid van 75-jarig DESZ

Geplaatst op: 27 juni 2022

Reportage: Henk Kuik

DESZ heeft de afgelopen week uitgebreid stilgestaan bij het jubileumjaar. De 75-jarige voetbalvereniging sloot de feestelijkheden zaterdag af met een familiedag. Die begon met een gezamenlijk ontbijt, waarna de aanwezigen vervolgens mee konden doen aan een groot spellencircuit. 

Na de middag was er een clinic van freestylers voor de jeugd van DESZ. Daar werden de deelnemers allerlei trucs met de bal aangeleerd.

Rond twee uur was er een reünie. Tijdens deze bijeenkomst voor leden en oud leden van de vereniging werd Atze ten Klooster benoemd tot erelid van de vereniging waarbij oud burgemeester van Zwartsluis, de heer Kobes, terugblikte op de periode dat ze beiden voor de gemeente werkzaam waren én op de activiteiten die Atze in het verleden voor de vereniging deed en nog steeds doet.

Zoals Kobus opmerkte: Atze is ID. Oftwewel: immer dabei. “Atze zette zich in 1984 al in voor DESZ. Hij is letterlijk de stem van de voetbalvereniging en de gangmaker van de club. Atze doet veel, heel veel. En met anderen en met elan, met inzet, op een opgeruimde wijze, welgemoed, stimulerend en met vrolijke humor”, merkte de oud-burgemeester op.

Rond drie uur was er de wedstrijd van een selectie van spelers van DESZ 1, DESZ 2 en viertal spelers uit Jeugd Onder 19-1 tegen TUS 45 Warstein die door de Jubileumploeg, i.c. DESZ met 9-2 werd gewonnen.

Om 18.00 uur verrichtte Lens Nekeman, hoofdsponsor van DESZ, de trekking van de grote loterij en werden een negental kopers van de lootjes verblijdt met prijzen van 50, 100 en 499 euro.

Tegen 19:00 uur was er het optreden van Harm Wolters, de bekende volkszanger, waarna in de kantine het feest werd voortgezet door dj Karl Vos.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice