26 april 2024 Gebruikers online: 54
Agenda
Active creations

Sloeproeiers maken zich op voor 23e Zwartewaterrace

Geplaatst op: 6 augustus 2022

300 roeiers in Zwartsluis tijdens de ZwarteWaterRace (archieffoto Henk Kuik)

De 23e editie van de jaarlijkse Zwartewaterrace staat zaterdag 10 september op de agenda. Tijdens deze sloeproeiwedstrijd strijden teams uit heel Nederland om de prijzen. Afgaande op voorgaande jaren verwacht de organisatie ruim 40 teams. Ze zullen starten bij de Kolksluis, om na een traject van zo’n 14 km over het Zwarte Water ook weer te finishen bij de Kolksluis.

Na twee corona jaren, waarbij de race in aangepaste vorm is gehouden, kunnen de Sluzigers dit jaar weer de wedstrijd organiseren op de manier zoals ze dat al jaren gewend zijn. “Dat wil zeggen dat we de teams weer in het centrum zullen ontvangen , vanwaar ze ook zullen starten. En iedereen is ook weer welkom om dit spektakel te aanschouwen en om de teams aan te moedigen”, aldus de roeivereniging.

De roeiers besluiten met een oproep: “Er komt altijd weer een hoop werk kijken bij het organiseren van een dergelijk evenement. We zijn dan ook dankvaar voor de vele vrijwilligers waar we steeds weer op kunnen rekenen, de ondernemers die ons helpen met materieel, en onze overige sponsoren. Maar we kunnen altijd wel wat extra handen gebruiken. Dus lijkt het je wat om hierbij te helpen, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via: www.zwarte-water.nl, via Facebook (Sloeproeivereniging Zwarte-Water) of op Instagram (Zwartewaterroeiers). Daar kun je ook terecht als je meer wilt weten over onze sloeproeivereniging.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice