5 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Overlastgevende hangjeugd maakt senioren het leven zuur

Geplaatst op: 24 september 2022

De gemeente gaat actie ondernemen tegen een groep jeugd die bewoners van de Prinsessenbuurt (en de Nieuwesluis) het leven zuur maken. Al maandenlang worden huizen besmeurd met eieren, hondenpoep en steekt men er vuurwerk af. Onschuldige ouderen in die wijk zijn het spuugzat.

Een vast groepje jeugd is inmiddels de nachtmerrie geworden van veel ouderen die in de buurt van het zwembad wonen. Leendert Kroes, directeur van OBS De Aremberg, kan dat beamen: “Sinds de kermis in april is het bij ons ook raak. Het schoolplein ligt regelmatig bezaaid met bierflessen. Een zoutbak is aan gort getrapt en de inhoud is over het plein gestrooid. Daarnaast is een sporttoestel vernield. Al met al een flinke kostenpost waar we zelf voor opdraaien.” 

Daar blijft het niet bij. De jeugd klimt op het dak, doet behoeftes op het plein en spuugt de boel onder. Het zou gaan om een groepje van jeugd onder de 16 jaar. “Als mensen er wat van zeggen krijgen ze niets anders terug dan een grote mond”, zegt schooldirecteur Kroes. Omwonenden krijgen op een scheldkanonnade na ook geen contact met het gespuis. “We hebben al meerdere camera’s omgehangen omdat we ons niet meer veilig voelen. Een buurvrouw gaat nooit rustig slapen omdat ze altijd bang is voor overlast rondom haar woning”, vertelt de woordvoerder van de buurt.

Burgemeester Eddy Bilder sprak de afgelopen periode meerdere keren met bewoners van de Prinsessenbuurt. “Hier is echt wat aan de hand. Het is goed dat bewoners aan de bel trekken bij de gemeente. Ik zie het als taak om mensen plezierig te kunnen laten wonen in Zwartewaterland. De huidige situatie is ernstig, dit kan en mag niet langer doorgaan”, reageert Bilder. Hij benadrukt dat er actie wordt ondernomen tegen de groep, al kan hij niet in de details treden over het plan van aanpak. 

Buurtbewoners willen niet met naam genoemd worden in dit verhaal, uit vrees voor represailles. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice