16 mei 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Voedselbank blij met nieuw onderkomen aan Conradsweg

Geplaatst op: 21 oktober 2022

Vrijwilligers stellen de pakketten vrijdagochtend samen. (Foto: Henk Kuik)

De Voedselbank heeft vandaag voor de eerste keer uitgifte gehouden in Zwartsluis. Eerder dit najaar is de voorziening namelijk vertrokken uit Hasselt. Toch hangt de vrijwilligers weer een nieuwe uitdaging boven het hoofd: hoeveel gezinnen kloppen er de komende winter aan?

Sinds 2015 zat de Voedselbank Zwartewaterland in het voormalige pand van de Hasselter basisschool ‘De Trekschuit’. Omdat de gemeente dat terrein laat herontwikkelen, moest de Voedselbank opzoek naar een nieuw onderkomen. “We zaten altijd gratis in de school. Nu we een pand huren komen er wel extra kosten bij kijken. Maar gelukkig huren we bij Van de Berg tegen een erg lage prijs. Daar zijn we heel blij mee”, zegt voedselbankvoorzitter Jan Timmerman.

De begroting is inmiddels rond. Mede dankzij toezeggingen van gulle sponsoren kunnen ongeveer 50 huishoudens in de gemeente twee keer per maand rekenen op een krat vol boodschappen. “De ruimte bij Van den Berg is met 200 vierkante meter iets kleiner, maar verder goed te doen. Hier kunnen we al onze stellingen, vrieskasten en koelingen prima kwijt”, zegt een tevreden Timmerman.

Met de oplopenede energieprijzen en de inflatie is het wel afwachten hoe de komende maanden eruit gaan zien voor de Voedselbank. “Je merkt dat meer mensen in de moeilijkheden komen. Onlangs hebben we drie nieuwe aanvragen gehad, dat heb ik eerder nog niet meegemaakt in één week”, concludeert de voorzitter. Wie een donatie wil doen, kan dat doen via deze site.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice