19 mei 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Active creations

Brandweerauto en ambulance maandagochtend naar Roemenië

Geplaatst op: 22 oktober 2022

Een brandweerauto en ambulance vertrekken maandagochtend vanuit Zwartsluis naar het Roemeense Rupea. Meerdere organisaties hebben de krachten gebundeld om inwoners in het voormalig Oostblok te ondersteunen.

Henk Bonsink en Jan Timmerman zijn de kartrekkers van de actie. “We hebben de afgelopen periode geld ingezameld om deze twee voertuigen aan te kunnen schaffen en klaar te maken voor gebruik. Onder meer via donaties van de diaconie van de Gereformeerde Kerk, stichting Kinderen in Nood, stichting Werk in Uitvoering en enkele sponsoren is dit mogelijk gemaakt”, zegt Timmerman.

De brandweerwagen wordt voornamelijk ingezet in Rupea, een stad middenin Roemenië. De ziekenwagen zal vermoedelijk ook ritten naar en in Oekraïne gaan afleggen. Maandag vertrekken Gerrit Bonsink, Jan Timmerman, Albert Horzelenberg en Hendrik Troost richting plaats van bestemming. Troost is brandweerman in Staphorst en zal de mankrachten in Roemenië bij aankomst tekst en uitleg geven over het gebruik van de gereedschappen en blusmiddelen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice