24 maart 2023 Gebruikers online: 8
Agenda
Active creations

Ruim 40 taptalenten strijden om regionale titel

Geplaatst op: 7 november 2022

Horeca-medewerkers uit de regio werden maandagmiddag hartelijk ontvangen in De Albatros. Meer dan 30 deelnemers uit de wijde omtrek van Zwartsluis namen deel en leverden in een overvolle sfeerrijke zaal een bewijs van hun kunnen af.

Dat daarbij het gerstenat rijkelijk vloeide voor zowel de deelnemers als de gasten spreekt voor zich. Het ging er heel serieus aan toe en de toeschouwers wisten topprestaties wel te waarderen aan het gejuich te horen na het tappen van twee glazen volgens de regels uit de biertap reglementen.

Die reglementen schrijven veel voor. Voor een goede tappils geldt:  Voor gebruik dient het dienblad drooggemaakt te worden met een droge doek. De glazen dienen goed gespoeld te worden, dan dient het laatste spoelwater uit het glas gegoten te worden. Dan volgt het brouwmeester werk! – De tapkraan wordt in één snelle beweging volledig geopend en de tapper laat eerst een scheutje ontsnappen voordat het glas onder de tap wordt houden. Het glas wordt schuin onder de kraan gehouden met de taptuit in het glas. Het eindresultaat werd daarna aan de deskundige jury gepresenteerd.

Jesper Kisteman van de Casteleijn uit Meppel werd eerste. Imogen Abbott van café de Sluus werd tweede, gevolgd door Anne Kisteman van de Dissel uit Staphorst.

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice