24 maart 2023 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Voorwaarts besluit jubileumjaar met drukbezocht concert

Geplaatst op: 9 november 2022

Als afsluiting van het jaar waarin het 100-jarig jubileum werd gevierd, hield Voorwaarts afgelopen zaterdag haar jubileumconcert. In een volle sporthal (stoelen moesten worden bijgezet) genoot het publiek met volle teugen van de klanken van het orkest, de malletband en Energy-X.

Een belangrijk onderdeel van dit concert was de officiële première van ‘Pictures of a Village’.  Dit werk is speciaal voor Voorwaarts én Zwartsluis gecomponeerd, ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum. Het muziekstuk, bestaande uit zes delen, vertelt over Zwartsluis en haar omgeving. De componist van dit werk, Harrie Janssen, is een gerenommeerde naam binnen de blaasmuziekwereld. In 2021 won hij nog een BUMA Award, de ‘Edisonprijs van de blaasmuziek’. Zaterdagavond zat Janssen zelf in de zaal. Hoewel dit voor de muzikanten en dirigent wat extra spanning opleverde, werd er gepiekt op het juiste moment. “Op de repetities heeft het nog niet zo mooi geklonken als vanavond”, wist een opgeluchte dirigent Wendy Biljard na afloop te vertellen.

Naast Pictures of a Village speelde Voorwaarts een vlot programma, met muziek bekend van en uit onder meer Tarzan, Formule 1, Lord of the Dance, The Greatest Showman en Paul de Leeuw. Het concert werd afgesloten met Evergreen, een ontroerend stuk, met speciale rol voor de van achteruit de zaal opkomende tambours. Voorwaarts kijkt terug op een geslaagd jubileumjaar en gaat vol goede moed op naar de volgende 100 jaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice