Active creations

DESZ 1 verliest van koploper Batavia ‘90

Geplaatst op: 14 november 2022

Archieffoto: Henk Kuik

DESZ nam het zaterdag op tegen Batavia’90. Om 15.00 werd er op deze zonnige middag afgetrapt op sportpark De Doggersbank in Lelystad voor de wedstrijd in de tweede klasse.

DESZ wist dat het weer een moeilijke middag zou worden tegen een goede tegenstander en daar was de tactiek van trainer Kelvin Bonhof ook op afgestemd. DESZ hield het over het gehele veld erg compact waardoor de ploeg uit Lelystad er moeilijk echt doorheen kon voetballen tot aan de 13e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant kon niet goed worden verwerkt door de verdediging waarna de spits van Batavia de 1-0 binnen kon schuiven. Na de 1-0 kreeg DESZ meer grip op de wedstrijd en kwam op sommige momenten ook zelf aan voetballen toe.

Na een half uur komt DESZ op 1-1 na een goede steekbal van Redder op Danny Moorman die de bal langs de keeper legt. DESZ is in deze fase erg sterk maar na weer een goede counter waar Makkink doorbreekt en Ronny Bakker vrij voor de keeper zet wordt er dubieus afgevlagd door de grensrechter. DESZ voert de taken in de eerste helft goed uit en houdt het tot aan de rust goed vol, ruststand 1-1.

In het tweede bedrijf blijft het spelbeeld onveranderd. Batavia de bal, DESZ loert op een kansje. Na een uur spelen komt Batavia op 2-1. De bal wordt vrij ingekopt vanuit buitenspelpositie maar het signaal wordt genegeerd door de scheidsrechter. DESZ moet nu weer wat zien te forceren en dat lukt, kans voor Makkink maar de bal wordt gepakt door de keeper. Na een slotoffensief van de ploeg uit Zwartsluis komt de echte kans in minuut ‘92 voor Danny die zijn schot op de lijn ziet stuiteren en via de binnenkant van de paal uit de goal ziet gaan. Hierna maakt Batavia nog de 3-1 waarna leidsman Schumer fluit voor het einde van de wedstrijd. De mannen hebben hun huid weer duur verkocht in Lelystad; het zat (wederom) niet mee.

Zaterdag 19 november staat de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim op het programma, aanvang 14:45 uur.