29 april 2024 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

Sint roept kinderen op: ‘doe zaterdag zuinig met water’

Geplaatst op: 18 november 2022

Foto's Jan van Kleef

De Goedheiligman heeft per telefoon aan de redactie van Zwartsluis Actueel laten weten dat hij een oproep wil doen aan de Sluziger jeugd. De Sint drukt hen namelijk op het hart om zo min mogelijk water te gebruiken zaterdagochtend. “Alleen om tanden te poetsen”, benadrukt de Spaanse kindervriend.

“Het water in het Zwarte Water staat erg laag. Daardoor kan het zijn dat de stoomboot de bodem raakt en niet verder komt. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Daarom moeten we samen zorgen voor voldoende water in het Meppelerdiep en het Zwarte Water. Als de kinderen van Zwartsluis zaterdagochtend thuis wat minder water gebruiken, blijft de waterstand hoog genoeg voor onze boot”, legt Sinterklaas uit.

“Tandenpoetsen en snel wassen mag. Maar zorg ervoor dat je moeder niet in bad gaat of je vader de auto wast. Dat is funest voor de stoomboot. In plaats van thee kun je beter een ochtendje melk drinken. Zo houden we genoeg water over voor de intocht”, aldus een verontruste hoofdpiet. Als alles volgens plan verloopt, zet Sint zaterdag omstreeks 10:30 uur voet aan wal. “Het toilet doorspoelen kan overigens wel na de intocht”, zo besluit Sint.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice