22 juni 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Beltiger Cloë Heyes wint titel ‘voorleeskampioen’

Geplaatst op: 24 januari 2023

Cloë Heyes van PCBS De Buuzekaemp uit Belt-Schutsloot is dinsdagmiddag voorleeskampioen geworden van Steenwijkerland. De voorrondes van de nationale voorleeswedstrijden waren voor de kerstdagen afgerond op alle basisscholen en de winnaars van de scholen ontmoeten elkaar in deze weken voor de gemeentelijke voorleeswedstrijden.

Cloë uit groep 7 van De Buuzekaemp moest strijden tegen 11 andere kinderen van scholen uit de gemeente Steenwijkerland. In wijkcentrum de Buze (kon dus niet fout gaan) in Steenwijk was Cloë de vierde lezer en kreeg gelijk een goed commentaar van de jury. Het aanwezige publiek merkte gelijk al dat Cloë een goede kanshebber was.

Na een 20-minuten-beraad van de jury kwam inderdaad Cloë als winnaar uit de bus. Ze heeft gewonnen met een stukje te lezen uit het boek Kringloopwinkel Hebbes – Het raadsel rond mevrouw Parel van schrijfster Joke Eikenaar. Op 22 februari mag Cloë uitkomen tijdens de regionale ronde in Zwolle.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice