19 mei 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Schenkerij Oldenhof nu ook ‘s avonds geopend voor heerlijk diner

Geplaatst op: 15 april 2023

(Adv.) De schenkerij op landgoed De Oldenhof in Vollenhove breidt verder uit. Vorig jaar introduceerden Taco en Aafke Jongman al een lunchkaart, maar vanwege toenemende vraag worden er sinds deze maand ook diners geserveerd in de eeuwenoude boerderij aan de Oppen Swolle.

Naast de camping op het landgoed, hebben Taco en Afke ook een Theeschenkerij. Vorig jaar hebben ze die met 65 vierkante meter uitgebreid om lunches te kunnen verzorgen. “Dat sloeg aan en we merkten dat er vraag was naar meer. De horecavergunning was op zak en we daarom afgelopen winter een keuken in de schenkerij gebouwd”, legt Aafke uit.

Borrelplankjes en verse broodjes maken hadden Afke en Taco inmiddels onder de knie, maar een restaurant met dinerkaart vraagt om meer kennis en mankracht. Daarom werd dochter Ilse gevraagd bij het bedrijf in te springen. “Ik werkte hiervoor als banketbakker in Vollenhove. Samen met mijn vader sta ik nu in de keuken op De Oldenhof. Hij de ‘warme kant’ en ik de voorgerechten en desserts”, legt ze uit.

Samen hebben ze de afgelopen maanden veel geleerd. Een beroepsmatige kok werd ingevlogen om Taco en dochter Ilse verder thuis te maken in de keuken. “We hebben wekenlang van onze eigen kaart gegeten”, lacht Aafke. “Vervolgens hebben we twee pilots gedraaid waarbij we vrienden, familieleden en lokale leveranciers uitnodigden te komen eten. Zij konden tips en tops geven die we konden gaan toepassen zodra we ‘open’ zouden gaan”, vertelt Taco.

De familie Jongman kiest er voor om zoveel mogelijk te koken met producten die in de omgeving gemaakt worden. Zo serveren ze op De Oldenhof ‘Wiedenvlees’ en zijn de wijnen afkomstig van Vino Veno. Het brood komt van bakkerij Houtsma en ook keurslager Pees uit Marknesse rijdt regelmatig naar de schenkerij. Op de menukaart prijken bijvoorbeeld De Oldenhofburger, het Wiedenvlees en romige tagliatelle. “We zijn nu, met uitzondering van besloten feestjes, ieder weekend open. We vragen gasten telefonisch te reserveren”, aldus de uitbaters.

Overigens blijft het tussen dinsdag en zondag ook mogelijk om langs te komen voor koffie met gebak, een uitgebreide lunch of gezellige borrel. Zie ook de website.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice