Agenda
Active creations

Pegasus meiden B behalen kampioenschap

Geplaatst op: 15 april 2023

De meiden van volleybalvereniging Pegasus reisden vandaag af naar Emmeloord om de kampioenswedstrijd te spelen tegen Vovem.

Met gezonde spanning begonnen de meiden aan de wedstrijd en gingen in het begin van de 1 set gelijk op, gedurende de set nam Pegasus de leiding in de wedstrijd en kwam de stand op 8-18. Vovem pakte het initiatief weer terug met een aantal harde opslagen zodat de stand 17-21 werd. Pegasus stond nog wel voor maar de spanning was om te snijden zowel in het team als op de  tribune, uiteindelijk wist Pegasus de 19-25 te maken en de 1e set was binnen.

De 2e set begon met 6 achtereenvolgende opslagen in 1 rij, vervolgens nam Vovem ook ditzelfde idee over en maakte ook een reeks mooie opslagen zodat de stand weer gelijk was.  Pegasus bleef rustig en maakte voorin bij het net een aantal mooie aanvallen en de punten die volgden. Vovem lijkt terug te komen maar gelukkig bleef Pegasus haar eigen spel spelen en de 2e set was ook binnen met 14-25.

Pegasus had voldoende aan 3 gewonnen sets dus de 3e set gingen de meiden ook weer met volle moed het veld in.  De start van deze set was heel goed maar vovem was toch te sterk en pakte deze set met 25-18

De 4e set gaat ook weer gelijk op wat de spanning toch omhoog brengt, de pass wordt mooi naar voren gespeeld zodat de aanval mooi in het midden valt bij de tegenstander. Stand is 11-16 voor Pegasus, de prikballetjes zo af en toe wat altijd verrassend is en zeker punten oplevert. Eind van deze set was heel spannend want ook al stonden ze met 19-24 voor ….wat kan het laatste puntje dan lang duren …22-24 …ook nog een time out maar dan valt uiteindelijk de beslissende punt!

Eindstand 1-3 voor Pegasus! Op naar Zwartsluis met coach Hyke die de meiden naar dit kampioenschap heeft gebracht.