19 mei 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Nieuwe Schans staat te springen om donateurs

Geplaatst op: 18 april 2023

Archieffoto Jan van Kleef

Stichting de Nieuwe Schans hoopt op meer donateurs. Het ledenaantal van de stichting neemt af, maar de bestuursleden willen niet dat dit ten koste gaat van het activiteitenaanbod. Doneren kan al vanaf 10,00 euro per jaar.

De Nieuwe Schans ontstond toen de gebroeders Terwel het woonzorgcentrum van de ondergang wisten te redden. Terwel zorgde voor het gebouw, IJsselheem bleef de zorg leveren en de ontstane stichting zou activiteiten gaan organiseren. Dat doet het bestuur nu al bijna 10 jaar. Minimaal twee keer per maand wordt een koor, act, orkest of andere groep uitgenodigd voor een avondvullend programma. Ook de jaarlijkse boottocht door de regio is een initiatief van De Nieuwe Schans.

Die avonden zijn niet alleen toegankelijk voor bewoners van de Schans: alle donateurs en iedere 50-plusser uit Zwartsluis mag langskomen. De agenda van de te houden activiteiten staat in het Reclameblad. Wie de senioren in het dorp een warm hart toedraagt, kan lid worden. Opgave is per mail mogelijk bij: roelof.huls@kpnmail.nl, henk.lachenal@outlook.com en jankootstra1@outlook.com. U krijgt dan een aanmeldformulier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice