22 juni 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

‘Toekomst van hoop’ met koor De Zeeklank

Geplaatst op: 22 mei 2023

Foto: Jan van Kleef

Het Christelijk Gemengd Koor ‘De Zeeklank’ uit Vollenhove heeft maandagavond een mooi concert gegeven in een volle recreatiezaal van Woonzorgcentrum De Schans.

Het repertoire van het koor bestaat voornamelijk uit een groot aantal geestelijke muziekstukken. Johan Bredewout is al bijna veertig jaar dirigent van het koor. Hij is daarnaast pianist en organist tevens componist en arrangeur van vele muziekstukken.

Het koor heeft zich de laatste decennia met hart en ziel gewijd aan een aantal projecten van zijn hand. Hij zorgde maandagavond op de piano ook voor de muzikale begeleiding.

C.G.K. De Zeeklank vierde in februari dit jaar haar 100-jarig bestaan. In de winter van 1922 – 1923, vond er een vergadering plaats van oud-leerlingen van de ‘School met den Bijbel’, waar werd gesproken over de mogelijkheid om een koor op te richten. Op 12 februari 1923 werd de oprichting van het Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank een feit. De koorleden komen uit Vollenhove en wijde omgeving.

Het is niet de eerste keer dat het koor een optreden verzorgde in De Schans. De liedkeuze, ook met samenzang, voor deze avond werd door de bewoners en belangstellenden volop gewaardeerd.

De muziekavond werd rond negen uur afgesloten met het prachtige lied ‘Een toekomst vol van hoop’.

Op donderdagavond 8 juni is er een optreden in De Schans van de accordeongroep Milonga uit Zwolle. Aanvang half acht. Bewoners en senioren zijn van harte welkom.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice