6 december 2023 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Emmelien Smelt en Chris van der Linden snelste ZvZ-zwemmers

Geplaatst op: 10 juli 2023

Fotoserie: Henk Kuik

Vrijdagavond 7 juli sloot ZvZ het seizoen af met haar jaarlijkse clubkampioenschappen. Dit jaar deden 36 ZvZ zwemmers mee aan deze gezellige clubkampioenschappen. Alle leden mochten meedoen, wedstrijdzwemmers en recreanten zwommen door elkaar. Emmelien Smelt en Chris van der Linden waren dit jaar de snelste ZvZ zwemmers en mogen zich clubkampioenen van 2023 noemen.

Voor veel jongere zwemmers was dit hun eerste ervaring met wedstrijdzwemmen en was het allemaal best spannend. De jongste deelnemers zwommen 1 baan (25 meter) schoolslag, rugslag en vrije slag; de oudere deelnemers zwommen 2 banen (50 meter) vlinderslag, schoolslag, rugslag en vrije slag. De clubkampioenschappen eindigden met een pret-estafette.an het eind van de wedstrijd werden alle gezwommen tijden bij elkaar opgeteld. Voor de zwemmers met het minste aantal punten, die dus in hun leeftijdscategorie het snelste hadden gezwommen, stond er een mooie beker te wachten. Voor alle andere deelnemers was er een herinneringsmedaille en een oorkonde. Een mooie herinnering aan dit jaarlijks terugkerende evenement!

In de pauze benoemde voorzitter Jackelien Wassens nog een paar bijzondere zwemresultaten. De zwemmers met de meeste gezwommen PR’s, de zwemmer met de grootste verbetering dit jaar en de zwemmers die een bestaand clubrecord hadden verbroken, werden in het zonnetje gezet.

Voor de ZvZ zwemmers met de meeste gezwommen PR’s stonden er mooie bekers klaar. Dit waren Emmelien Smelt (wisselbeker), Rosa Visscher en Floor Rietman bij de dames en Rick Smelt (wisselbeker), Cas Kleinpenning en Arthur Alberts bij de heren. Ook was er een attentie voor de grootste verbetering van een persoonlijk record, deze was voor Ryan Kruimer. Op de 25 m vrije slag heeft hij de grootste verbetering laten zien.

Emmelien Smelt en Rick Smelt hadden beiden dit seizoen 1 of meer ZvZ clubrecords verbroken en mochten hiervoor een oorkonde in ontvangst nemen. Daarnaast heeft Rick Smelt de 100 m vrije slag dit jaar onder de 1 minuut gezwommen, daarvoor kreeg hij ook een beker.

De snelste ZvZ zwemmers waren dit seizoen Emmelien Smelt en Chris van der Linden. Zij kregen een mooie wisselbeker uitgereikt.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice