Agenda
Active creations

Warm, sportief en geslaagd Zwatewatertoernooi voor jeugd

Geplaatst op: 10 juli 2023

Dit jaar is het jeugdtoernooi voor jonge tennissers uit Zwartewaterland in een nieuwe opzet gespeeld. Niet een hele week wedstrijden spelen maar alles op één dag. Vrijdag 7 juli vond het Zwartewatertoernooi voor jeugdspelers plaats in Hasselt. Tweeëntwintig jeugdige tennisser uit de drie watersteden streden tegen elkaar in 3 categorieën.

De categorie Oranje (t/m 10 jaar) was met 12 kinderen het best vertegenwoordigd. Ook speelden hier kinderen mee die voor het eerst meededen aan een toernooi. Superfijn dat er ouders aan de kant stonden die de kinderen hielpen met de telling.

Hoewel het uiteraard om het plezier gaat, was de jeugd uit Zwartsluis ook goed vertegenwoordigd bij de prijsuitreiking. In de categorie Oranje won Senn van Andel de derde prijs. In de categorie t/m 12 jaar werd Matz van Andel eerste en bij de jeugd t/m 16 jaar veroverde Collin Smit de tweede prijs.

Naast de potjes tennis was er ook vermaak en buiten de tennisbaan. De RegioBank Hasselt had een springkussen beschikbaar gesteld waarop de kids die nog energie overhadden  lekker konden springen.

De rammelende magen en dorstige keeltjes konden rekenen op broodjes knakworst, ranja en een waterijsje. Al met al een zeer sportief, gezellig en geslaagd toernooi!