6 december 2023 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Klasgenoten druk met bouwen van eerste eigen gondel

Geplaatst op: 10 augustus 2023

De jongste van het gezelschap is nog maar 9 jaar oud, maar het enthousiasme spat er van af bij gondelgroep ‘De Struukeduukers’ in Belt Schutsloot. De groep, bestaande uit klasgenoten, bouwt dit jaar hun eerste gondel en heeft daarbij gelijk gekozen voor een creatie met bloemen.

Het jonge gezelschap ligt woensdagavond strak op schema. Zittend op picknickbanken vertellen ze hoe hun groep zo tot stand is gekomen: “We hebben het er al lang over gehad en in mei van dit jaar zijn we gaan overleggen. Want je moet een naam hebben voor de groep, een ontwerp en natuurlijk een locatie waar je kunt bouwen.” Een locatie werd snel gevonden dankzij klussenbedrijf Gert Stam. Hij stelde zijn loods deels beschikbaar. Ook aan plannen geen gebrek en zo werd in juli gestart met de bouw van hun creatie.

“We maken Pitstop, waarbij een Formule 1-auto tijdens de gondelvaart wordt voorzien van nieuwe banden”, vertelt Jelle. In de auto zit vrijdag een Max Verstappen look-a-like in de vorm van één van de jonge gondelbouwers. De twee meiden van de groep hebben ook al een rol toegeëigend. Zij figureren als oranjefans op de gondel. De andere jongens verwisselen banden.

Maar voordat het zover is, moeten er duizenden bloemen op hun gondel worden geprikt. Een dure opgave voor bovenbouwleerlingen van de basisschool, maar daar hebben ze wat op bedacht. Een groep met oudere gondelbouwers op het dorp, die ook een bloemengondel maakt, wil de dahlia’s sponsoren. In ruil daarvoor komen ‘De Struukeduukers’ regelmatig een handje helpen bij ‘De Siepels’.

Vanmorgen om 08:00 uur stonden Jelle, Keano, Roan, Bram, Maikel, Dieke, Evi en Thijs weer in de schuur aan de Arembergerweg om hun gondel tijdig in de bloemen te krijgen. En de prijzen? Daar is Jelle nuchter over: “Nooit zeggen dat je eerste wordt. Straks juich je te vroeg. Maar we hebben zeker kans om te winnen van de Punterbomers. (De andere nieuwe jeugdgroep die dit jaar ook voor het eerst meedoet, red.)

Wie benieuwd is naar het resultaat, kan vrijdagavond de fiets naar Belt Schutsloot pakken. Om 19:30 varen de eerste creaties door de Schutsloot.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice