21 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Publiek kijkt ogen uit bij kleurrijke gondelvaart

Geplaatst op: 11 augustus 2023

Ook de Beltiger gondelvaart kon weer rekenen op veel animo. (foto: Jan van Kleef)

Belt Schutsloot verwelkomde vrijdagavond weer duizenden mensen tijdens de 83e editie van de gondelvaart. Voor het jaarlijkse evenement hadden zich dit jaar drie bloemengondels en acht allegorische creaties aan de start gemeld.

De Beltigers hebben de afgelopen maanden weer hard gewerkt om prachtige creaties te tonen aan het publiek. Zo werd een raket gelanceerd, dreven er olifanten door de schutsloot en werd er een ode gebracht aan eigen dorp.

Wout van de Belt, voorzitter van de christelijke oranjevereniging, is meer dan tevreden: “We hebben de afgelopen week veel op buienradar gekeken, pas sinds woensdag is het echt droog. De dagen voorafgaand zijn voor ons ook belangrijk, zodat de parkeervelden droog zijn. Maar alles is wat dat betreft goed gekomen en ook vanavond is het weer super.”

Net als vorig jaar zat er ook nog een Sluziger tintje aan het schouwspel. De Kolksluuszangers hadden namelijk ook een gondel. Al is het voor de mannen te hopen dat de avond beter eindigde dan vorig jaar. Traditiegetrouw werd aan het einde van de avond een vuurwerkshow gehouden naast het Kleine Belterwiede. Zaterdagmiddag worden de prijzen uitgereikt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice