22 juni 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

DESZ boekt grote overwinning in Blokzijl

Geplaatst op: 18 september 2023

Oldenbeuving Fotografie

Op het warme Sportpark de Uiterdijken stond afgelopen zaterdag een wedstrijd gepland tussen SV Blokzijl en SV DESZ. Na twee bekerduels te hebben verloren van de buren uit Genemuiden en Hasselt was vandaag Blokzijl de tegenstander van de mannen uit Zwartsluis. Terwijl de hete septemberzon over het gras broeide gaf de scheids het fluitsignaal om te beginnen.

Het was DESZ dat al vroeg met de eerste kans van de wedstrijd kwam, een lange bal van Karlo op Quinten maar hij zag zijn schot net langs de paal gaan. Een goede start waar DESZ zich meteen liet zien.

DESZ was voornamelijk de balbezittende partij en kreeg meerdere kansen, maar de bal wilde er nog niet in. Pas na de korte drinkpauze viel dan toch het eerste doelpunt voor de heren in het rood. Arjan Krabbe was de doelpuntenmaker. Een goede voorzet van Quinten die achterin bij de tweede paal belandt werd goed benut door de vrijstaande Arjan.

Kort daarna werd de tweede goal gemaakt door Danny, die een harde voorzet van Stijn goed wist af te ronden. Daarna ging het snel, in een tijdsbestek van grofweg 5 minuten volgden nog drie doelpunten. Arjan schoof de bal vanaf de 16 langs de keeper, Maarten knikte zorgvuldig een corner van Karlo binnen en kort voor rust maakte Krabbe zijn hattrick compleet. De ploegen gingen rusten met een stand van 0-5.

“Koppies omhoog en gewoon weer vanaf nul beginnen”, de trainer van Blokzijl probeerde op zijn manier zijn spelers nog wat moed in te praten. Karlo schudde de tegenstander echter meteen wakker en schoot gelijk vanaf de aftrap de bal op de goal, helaas net naast.

DESZ ging verder waar het gebleven was en scoorde via doelpuntenmakers Arjan, Sven, Danny en Karlo. Jona nam de tiende voor zijn rekening en drukte hiermee zijn stempel op de wedstrijd, dit werd tevens ook de eindstand.

Een eenzijdige wedstrijd met veel doelpunten, een lekkere opsteker zo vlak voor de competitie. Aanstaande zaterdag staat oud trainer Kelvin Bonhof samen met zijn Be Quick ’28 bij DESZ op de stoep voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice