21 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

ZvZ start zwemseizoen in Emmeloord

Geplaatst op: 18 september 2023

Afgelopen zaterdag 16 september vond de eerste zwemwedstrijd (8-kamp) van het nieuwe seizoen plaats in het zwembad van Emmeloord. Samen met 8 zwemverenigingen uit de regio was ook Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) met 16 zwemmers van de partij.

Het was best een spannende wedstrijd voor een aantal jonge zwemmers. Voor Tess Postma was het de eerste keer dat ze met een wedstrijd meedeed wat ze heel goed deed. Sofie Hofstede en Brian Kelly waren gewend om 25 meter te zwemmen (1 baan) maar zwommen nu voor het eerst 50 meters (2 banen) en zetten daar gelijk mooie tijden neer.

Ook voor Ilse Buit en Milou Verhoef was het spannend want zij zwommen voor het eerst de 100 meter (4 banen) rugslag en behaalden daar gelijk al prachtige tijden.

De wedstrijd begon met een leuke estafette wisselslag waar de twee ZvZ teams resp. 5e en 6e werden. Daarna werden tijdens deze wedstrijd alleen de rugslag en vrije slag gezwommen.

Een gouden medaille was er voor Arthur Alberts en Charlotte Smelt. Zilveren medailles werden uitgereikt aan Vayèn Meekhof (2x), Charlotte Smelt, Rick Smelt (2x) en Rosalina Dolstra. Een bronzen medaille lag er klaar voor Rosalina Dolstra en Arthur Alberts.

Mooie PR’s waren er voor Arthur Alberts, Marleen van den Berg, Isis den Brok, Bram Verhoef, Ruben Buit, Rosalina Dolstra, Cas Kleinpenning en Lise Visscher.

Alle zwemmers hebben super hun best gedaan! Een mooie start van het seizoen. Lijkt het uw/jouw zoon of dochter ook leuk om te komen zwemmen? Kom dan op woensdag- of vrijdagavond om 18.15 uur vrijblijvend kijken bij een training in zwembad De Kragge in Zwartsluis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice