21 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Bank aan Havendijk is blijvende herinnering aan coronaperiode

Geplaatst op: 19 september 2023

Burgemeester Bilder hoopt dat de Rijksoverheid de coronaperiode kritisch gaat evalueren. Dat liet hij dinsdagavond weten in Sluuspoort na de ingebruikname van de coronaherdenkingsbank aan de Havendijk.

“De pandemie heeft aan meer dan 100 mensen uit onze gemeente het leven gekost. Het was een situatie waar niemand zich op kon voorbereiden. Als burgemeester heb je handboeken klaarliggen voor branden of zelfs aanslagen, maar voor een pandemie was er geen plan omdat dit al eeuwen niet gebeurd was. Het is nu belangrijk om lessen te trekken. Niet alleen voor de overheid, maar ook voor de samenleving. We moeten erkennen dat we afhankelijke mensen zijn, want vanzelfsprekendheid lijkt weer de leidraad te zijn geworden.”

Dominee Bloemendal kon zich nog goed herinneren dat hij op een nacht in maart 2020 bang werd van de gehele situatie waarin de wereld verkeerde. “Ik stond in die periode ook bij een gemeentelid aan het ziekenhuisbed dat corona had. Ze strekte haar hand naar mij uit en ik twijfelde om hem aan te pakken. Nu schaam ik me ervoor dat ik twijfelde haar hand te pakken. Dit was natuurlijk meer dan nodig op dat moment. Het is goed dat er nu een mogelijkheid is om te herdenken. Laten we daarnaast in vertrouwen naar elkaar om blijven zien en als gelovige blijf ik ook vertrouwen op God”, vertelde hij dinsdagavond in Sluuspoort.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice